Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Instant italok: Instant citrom almával

2009.03.09

A zöldségekben és gyümölcsökben rejlő „csodára” nagy szüksége van minden embernek.Mindannyiunk számára fontos kérdés, hogy táplálkozásunkkal bevisszük-e mindazokat a szükséges tápanyagokat, amelyekre nap mint nap szüksége van szervezetünknek.

A Flavantic® Egészségvédő Klubunk abban kíván megoldást nyújtani, hogy szervezetének védelméről gondoskodni tudjon.

Minden fontos dolog, amit a gyümölcsökről és a zöldségekről tudni érdemes, itt megtalálható.

Ha valamelyik termék felkeltette érdeklődését a sovirag@citromail.hu címen érdeklődhet.                

 

 

Alma (Pyrus malus)

A rózsafélék családjába tartozik. Az egész világon jól ismert, és mivel jó alkalmazkodó képességű, szinte minden égöv alatt megterem. Az almát a rómaiak is ismerték és fogyasztották, a mai választékbővülés ebben a században alakult ki nemesítéssel és keresztezéssel. Számos fajtáját ismerjük, a nyári almától a késő őszi fajtáig.


Tápértéke:

Tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot, nyomelemeket, valamint A- és B-vitaminokat.


Élettani hatások:

Az alma az egyik legnépszerűbb gyümölcs, amit gyógyhatásának is köszönhet. A benne található nagy mennyiségű ásványoknak és különböző B-vitaminoknak köszönheti elsősorban jótékony hatását.
A benne található pektin a héjában található cellulózzal együttesen béltisztító hatással rendelkezik. Fogyasztása így elősegíti a más táplálékkal elfogyasztott ásványok, vitaminok felszívódását, érvényesülését szervezetünkben.
Az almának rendkívül magas a savtartalma. Kimondott savassága ellenére a szervezetbe jutva lúgos termékké válik, így szervezetünk savtalanításába is besegít.
Jó tulajdonsága, hogy az íz leplezése végett olyan zöldséglékhez is keverhetjük, amiknek fogyasztásához egyébként nemigen lenne étvágyunk.

Instant citrom almával

Fogyasztói ár: 6500,-00 Ft

Mennyisége: 200,-gramm

 

A citromról köztudomású magas C-vitamin tartalma, ám kevesen tudják, hogy értékes flavonoidokat is tartalmaz. A vérrendszer általános állapotát javítja, melyben az alma is segítségére van. A megfelelő emésztéshez és gyomorműködéshez  mindkettő gyümölcs nagyban hozzájárul, és az italt akár méregtelenítéshez is használhatjuk.